inEVENTing

inEVENTing logo
Activitatea ONG-urilor solicită o familiarizare constantă cu grupurile țintă, precum și promovarea în media a problemelor societății ce se adresează, prin urmare organizarea de conferințe de presă, mese rotunde, ateliere, dezbateri și tot felul de tipuri de evenimente sunt o parte esențială în activitatea tuturor ONG-urilor. Putem chiar spune că activitatea unei organizații este măsurată din prisma numărului de evenimente organizate ori la care s-a participat pe durata unui an.
Evenimentele sunt un element extrem de important în contruirea unui mărci sau pentru strângerea de fonduri, unde evenimentele la scală redusă au constituit baza de decenii. Evenimentele de succes depind in a avea abilitățile necesare și know-how-ul prin privire la ce funcționează, a avea resursele necare pentru a le planifica și coordona, a ști cum să promovezi un eveniment într-o formă eficientă audienței vizate.

• Creșterea abilităților și cunoștințelor cu privire la managementul evenimentelor
  • Dezvoltarea următoarelor competente: social, intercultural, civic, lingvistic, learn to learn și luarea inițiativei
  • Înțelegerea rolului evenimentelor în strategiile de dezvoltare/creștere și marketing a ONG-urilor
  • Creșterea nivelului de informații cu privire la Erasmus+, oportunitățile oferite și valorile Uniunii Europene
  • Incrementarea abilității de a înțelege și a utiliza limbi străine
  • Crearea a cel puțin 6 planuri de evenimente pentru a promova Erasmus+ între tinerii din Tenerife, ce vor fi ulterior implementate pe insulă

Perioada de implementare: 01.05.2015 – 01.03.2016

Locație: Puerto de la Cruz, Tenerife, Spania

Beneficiari direcți: 28 lucrători de tineret din Spania, Algeria, Italia, Egipt, Iordania, Malta și Grecia

Curs de formare, 25.10.2015 – 01.11.2015, ce a ajutat participanții în a dezvolta competențe și abilități din aria coordonării, planificării, organizării și implementării de evenimente.

Algeria
Youth Association for Environment and Culture a invitat reprezentanți ai Ambasadei Amazigh (A.O.H.C.), care vizitau orașul pentru inaugurarea unei școli primare, la o vizită de studiu pe care au organizat-o pentru studenții la Istorie și Lingvistică cu scopul de a-și promova ONG-ul și pentru strângere de fonduri. Grupul țintă au fost studenții și reprezentanții A.O.H.C., deși au fost invitați și profesori, autorități religioase și, bineînțeles, presa. Evenimentul a avut loc pe 8 decembrie 2015 și au luat parte la el peste 25 de persoane.
De asemenea participanții la cursul de formare au organizat în Decembrie 2015 un mic atelier despre managementul evenimentelor cu 10 membri al AIESEC Oran, ce a adresat în principal tematica planificării unui eveniment și managementul riscurilor. Workshopul a fost bazat pe informația și metodele învățate în Spania.

Egipt
A fost organizat un eveniment pe 19 noiembrie în sala de conferințe a Bibliotecii Alexandria cu studenți ai Univesității din Alexandria. S-au folosit diferite jocuri de rol, două dintre ele legate de subiectul cursului. Unul dintre ele s-a numit “Jocul Erasmus+”, unde unul dintre roluri era de primar al unei insule care voia să organizeze un eveniment de stabilire a programului Erasmus+ și ceilalți trebuiau să-l ajute; la final primarul a decis daca proiectul era viabil sau nu. Alt joc s-a numit “Schimbarea Climatică”, o întâlnire a Națiunilor Unite care are loc în 2035 și toată lumea a jucat un rol (politicieni, oameni de știință, directori de companii petroliere etc.). Al treilea joc a fost despre găsirea de soluții creative pentru artiștii fară loc de muncă.

Grecia
Activitatea de diseminare a avut loc pe 12 Decembrie, cu 9 participanți, în clădirea organizației Σ.Ο.Ψ.Υ. (SOPSI) în Salonic, cu scopul de a prezenta cursul, nu doar pentru a-i informa ce s-a făcut la curs, dar și pentru a le transmite cum doresc să organizeze un eveniment, subliniind importanța învățării informale prin exemple de activități care au fost făcute în proiect. A fost descris programul Erasmus+ și s-a explicat necesitatea de a se continua cu acest tip de proiecte și menținerea contactului internațional.
Folosind ce au învățat la curs, pe 28 și 29 noiembrie 2015, grupul a organizat un eveniment într-o școală din Trikala pentru a transmite a 30 de tineri, cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, idea de lucru în echipă.

Italia
Echipa a creat un eveniment pe 3 Decembrie, la sediul organizației, cu voluntarii lor, pentru a le explica ce au învățat în timpul cursului, despre tehnicile învățate și cum acestea îi pot ajuta pentru o mai bună organizare a activităților lor (de exemplu, guerrilla marketing a avut un mare impact asupra lor și își doresc să-l folosească.)

Iordania
Activitatea de diseminare a avut loc la scurt timp după terminarea cursului și întoarcerea participanților în Iordania. Aceștia s-au întâlnit cu staff-ul JYIF și le-au explicat conținutul cursului printr-o scurtă prezentare. Au vorbit despre metodologia de design de proiect Dragon Dreaming și cum îi poate ajuta pentru viitoare evenimente și proiecte.

Malta
Activitatea ce s-a organizat în Decembrie 2015 a reunit coordonatorii fiecărei instituții în care sunt implicați participanții la curs (MCAST, UOM, JC și GOZO). Au fost explicate tehnicile învățate la curs și au întrebat unde ar putea fi folosite aceste tehnici în viitoarele evenimente. A avut loc o discuție despre cum s-ar fi imbunătățit anul anterior dacă ar fi avut cunoștințele dobândite la curs. Apoi discuția s-a mutat către Erasmus+ și s-a vorbit în detaliu despre Youthpass și câteva oportunități disponibile pentru ei și studenții instituțiilor lor.

Membrii Asociației P.O.D. ce au participat la curs au arătat celorlalți membri metodele și tehnicile prezentate de către facilitatori participanților și au discutat despre cum le-ar putea folosi în munca lor de zi cu zi. S-au axat în principal pe schema Dragon Dreaming, metoda KISS (Keep It Simple Silly) și comparația ciobanului și a turmei sale, vaca și lupul. Întâlnirea a fost folositoare și pentru a informa pe toată lumea despre viitoarele proiecte și planuri.
De asemenea, la începutul lui 2016, a avut loc o întâlnire la Direcția de Tineret din Tenerife pentru a prezenta oficialilor ideile de evenimente pe care participanții le-au dezvoltat în timpul cursului, cu scopul de a găsi împreună modalități de a le organiza pentru a promova Programul Erasmus+ pe insulă.

Italia

Algeria

Egipt

Malta