ImproLAB

logo_ImproLAB

Proiectul este un răspuns la dorința tinerilor din țări europene de a avea mai multe instrumente utile pentru a fi mai atractivi pe piața muncii cât și de a-și dezvolta competențele reale de antreprenoriat.

• Identificarea cauzelor ce duc la șomajul tinerilor în cele 5 țări participante
  • Crearea unor inițiative antreprenoriale în 5 comunități din cele 5 țări participante în proiect prin punerea în aplicare a metodei teatrale – teatrul de improvizație

Perioada: 01.05.2016 – 31.01.2017

Locul desfășurării: Tenerife, Spania

Beneficiari direcți: 25 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, și 6 lideri de grup, cetățeni sau rezidenți din Spania, Romania, Italia, Republica Cehă și Grecia

Schimb de tineri, 06.09.2016 – 15.09.2016, ce va reuni tineri din țări cu procentaje ridicate de șomaj, ce vor descoperi probleme proprii și comune relavante acestei tematici și vor încerca să găsească soluții prin diverse tehnici de educație non-formală, în special improvizația. Prin intermediul ei se urmărește capacitarea lor în a devi antreprenori în comunitățile lor de proveniență o dată întorși acasă, găsindu-și astfel locul lor pe piața muncii. Mai mult, vor arată rezultatele de învățare într-un spectacol de improvizație cu public înainte de finalizarea schimbului.

hyp logo Hellenic Youth Participation

euroteam EUROTEAM