FAJ

faj+

FAJ + – Formas de promover o associativismo entre @s jovens
(“Modalitati de a promova asociativismul intre tineri”)

Locatie: Viseu – Portugalia

Perioada: 9 Decembrie – 16 Decembrie 2014

Co-finantat: Programul Erasmus+ – Actiunea Cheie 1, Mobilitati de tineri

Tari partenere: Portugalia, Spania, Italia

Profilul grupului: un lider de grup si 5 participanti cu varsta intre 18-25 de ani, interesati in voluntariat, politici de tineret, cetatenie activa, comunitate, probleme sociale

Obiective:
Cu scopul de a promova rolul asociativismului juvenil in responsabilizarea tinerilor, proiectul “FAJ + – Formas de promover o associativismo entre @s jovens” doreste sa ofere cadrul tinerilor pentru a discuta despre inportanta activitatilor de educatie non-formala in dezvoltarea lor personala ca cetateni activi si de asemenea ofera instrumente pentru participare activa utilizand voluntariatul in proiecte sociale.

Limba utilizata: Engleza

Activitati:
Metodele utilizate in cadrul acestui schimb de tineri sunt non-formale si prin urmare este asteptata o participare activa a participantilor in diversele sesiuni, impartasirea de opinii, cooperare si invatare unul de altul. Prin jocuri de construire a echipei tinerii pot invata sa lucreze in echipa, cum sa comunice mai bine si sa se prezinte, sa respecte reguli etc. Vor fi de asemenea simulari de diverse cazuri ce ilustreaza realitatea, din care ei pot invata cum sa rezolve probleme si sa ia informatii utile de la ceilalti, sa isi imbunatateasca abilitatile ce le pot fi utile in cautarea unui loc de munca, precum abilitati de prezentare, imbunatatirea memoriei si multe altele. Acest proiect va promova de asemenea comunicarea intre tineri si factori de decizie local, ca un instrument cheie a participarii active.

Galerie foto: