eXtreme uPstream

Locatie: Dunakiliti, Ungaria
Perioada: 5 – 13 August 2012
Co-finantat: Tineret in Actiune – actiunea 1.1., schimburi de tineri
Participanti din 7 tari ( Letonia, Rep.Ceha, Spania, Slovenia, Polonia, Ungaria si Romania) cate 4 tineri, varsta 18-25 de ani + lider de grup

Descriere:
Prin acest schimb s-a urmarit promovarea importantei educatiei outdoor. S-a considerat ca educatia outdoor este necesara pentru a proteja oamenii de consecintele negative neprevazute ale unei societati din ce in ce mai mecanizate si depersonalizate. Rezultatele asteptate ale schimbului au fost la nivel de moral, de grup, dezvoltare de abilitati de lider, precum si dezvoltare personala.

Activitati:

• Sportive (canoening, rafting, volei de plaja, high ropes, sporturi speciale pentru egalitate de sanse etc.)
  • Sesiuni (timp liber si stil de viata sanatos, sport si incluziune sociala, sanatate extreme – dependenta de adrenalina, educatie prin sport, elemente de invatare sociala prin sport, sporturi de echipa etc.)
  • Alte activitati precum City rally, YouthPass, jocuri de pictat, seri interculturale, petreceri etc.